Honungsrostad granola med dinkel, hassel­nötter och vanilj

Recept på honungsrostad granola med dinkel, hassel­nötter och vanilj. Med en burk hemgjord granola i skafferiet sätter du guldkant även på snabbfrukosten.

30 minuter + 20 minuter i ugn

Honungsrostad granola med dinkel, hassel­nötter och vanilj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Skölj den ena apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet av den sköljda apelsinen och pressa saften ur båda.
  2. Blanda gryn, frön, kokos, nötter, kardemumma, vaniljpulver och salt. Rör ihop apelsinsaft och -skal, honung, olja och vatten. Häll blandningen över grynen och blanda med händerna.
  3. Fördela blandningen på tre plåtar med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i omgångar 15–20 min, tills det fått lite färg. Rör om då och då.
  4. Låt granolan svalna. Klipp bort skaftet och skär fikonen i mindre bitar. Blanda ner fikon och russin i granolan.

Recept från