Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano

Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano får god sötma av honungen som även är en god smakkompis till chèvreosten och valnötterna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 broccolistånd - (250 g)
  • 1 blomkålshuvud - litet (250 g)
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt - + 1 krm
  • 100 g chèvreost - utan kant
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 krm svartpeppar - nymald
  • 0.5 dl valnötter

Garnering

  • timjan

Tillbehör

  • 150 g serranoskinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Bryt broccoli och blomkål i buketter, spara stammarna att koka soppa på en annan dag. Lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olja och strö på 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, rör om någon gång under tiden.

  2. Skär osten i mindre bitar. Mixa ost och crème fraiche med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och peppar. Lägg ostcrèmen i en spritspåse utan tyll.

  3. Grovhacka valnötterna.

  4. Lägg upp kålen på ett fat och spritsa klickar av ostkrämen runt om. Strö över nötterna. Garnera med timjan och servera med serranoskinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!