Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano
Ingredienser
- 1 broccolistånd - (250 g)
- 1 blomkålshuvud - litet (250 g)
- 2 msk honung - flytande
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt - + 1 krm
- 100 g chèvreost - utan kant
- 1 dl crème fraiche
- 0.5 krm svartpeppar - nymald
- 0.5 dl valnötter
Garnering
- timjan
Tillbehör
- 150 g serranoskinka
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Bryt broccoli och blomkål i buketter, spara stammarna att koka soppa på en annan dag. Lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olja och strö på 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, rör om någon gång under tiden.
-
Skär osten i mindre bitar. Mixa ost och crème fraiche med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och peppar. Lägg ostcrèmen i en spritspåse utan tyll.
-
Grovhacka valnötterna.
-
Lägg upp kålen på ett fat och spritsa klickar av ostkrämen runt om. Strö över nötterna. Garnera med timjan och servera med serranoskinka.