3.83.83.83.83.8

Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano får god sötma av honungen som även är en god smakkompis till chèvreosten och valnötterna.

För 2 personer:

Ingredienser

1 broccolistånd, (250 g)
1 blomkålshuvud, litet (250 g)
2 msk honung, flytande
2 msk olivolja
0,5 tsk salt, + 1 krm
100 g chèvreost, utan kant
1 dl crème fraiche
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl valnötter

Garnering:

timjan

Tillbehör:

150 g serranoskinka

10 minuter + tid i ugn

Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Bryt broccoli och blomkål i buketter, spara stammarna att koka soppa på en annan dag. Lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olja och strö på 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, rör om någon gång under tiden.
  2. Skär osten i mindre bitar. Mixa ost och crème fraiche med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och peppar. Lägg ostcrèmen i en spritspåse utan tyll.
  3. Grovhacka valnötterna.
  4. Lägg upp kålen på ett fat och spritsa klickar av ostkrämen runt om. Strö över nötterna. Garnera med timjan och servera med serranoskinka.