00000

Rippla lite honung över citronglassen vid servering. Glass med äggula känns lenare och varmare när du äter den. Fetare glass tar längre tid på sig att smälta.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk citronskal, rivet
4 äggulor
1 dl socker
0,5 dl flytande honung

Hallon- och portvinssås

1 dl rött portvin
100 g hallon
0,5 dl strösocker
1 tsk Maizena majsstärkelse

1. Koka upp mjölk, grädde och citronskal i en kastrull. Vispa äggulor och socker. Rör ner ägg- och sockerblandningen i gräddmjölken.
2. Sjud smeten till 85° under ständig omrörning. Sila av och kyl ner glassmeten. Låt gärna smeten mogna i kylen över natten.
3. Häll upp glassen i en bunke och frys sedan minst 3 timmar.
4. Sås: Koka upp portvinet, lägg i hallon och socker. Låt koka ett par minuter. Sila av och red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
5. Ringla över honung och servera med portvinssås.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest