00000

Godare och mer snabblagad än så här kan lunchen knappast bli.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 honungsmelon, (ca 1 1/2 kilo)
12 skinka, skivor lufttorkad
2 buffelmozzarellaostar, (à 125 g)
50 g oliver, svarta
50 g sallads- och örtblad,, blandade små, t ex spenat, senapsört, basilika, rucola, mangold, mâchesallad
1,5 msk balsamvinäger
2 msk olivolja, extra virgin
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skär melonen i åtta klyftor och gröp ev ut kärnorna. Fördela skinkskivorna på tallrikar och lägg på melonklyftorna.
2. Skär mozzarellaosten i stora kuber och lägg på tallrikarna. Strö över oliver.
3. Blanda salladen i en skål med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Toppa melonen med salladen och servera genast.