00000

Det kalla köttet serveras på buffé med sin fruktiga sås.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 fläskfilé, (ca 500 g)
1 fläskfilé, (ca 500 g)
2 krm svartpeppar
1 msk olja + smör
1 msk rosmarin, gärna hackad färsk

Marinad

0,5 citron, rivet skal av 1/2 citron + 2 msk pressad saft
1 vitlöksklyftor, pressade
1 msk honung
2 tsk salt

Citronfraiche

2 dl lätt crème fraiche
1 citron, rivet skal av 1 /2 citron + 1 msk pressad saft

Värm ugnen till 125°. Peppra och bryn fläskfiléerna runt om i panna på spisen. Lägg dem i ugnssäker form, klappa in rosmarin och ugnstek 30-35 min till innertemp 67°. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i påsen. Marinera det 1-2 dygn i kylen. Skiva köttet, blanda såsen och servera din delikatess!