Honungsmarinerad fläskfilé med rosmarin

Det kalla köttet serveras på buffé med sin fruktiga sås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 fläskfilé - (ca 500 g)
  • 1 fläskfilé - (ca 500 g)
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olja - + smör
  • 1 msk rosmarin - gärna hackad färsk

Marinad

  • 0,5 citron - rivet skal av 1/2 citron + 2 msk pressad saft
  • 1 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt

Citronfraiche

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 citron - rivet skal av 1 /2 citron + 1 msk pressad saft

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125°. Peppra och bryn fläskfiléerna runt om i panna på spisen. Lägg dem i ugnssäker form, klappa in rosmarin och ugnstek 30-35 min till innertemp 67°. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i påsen. Marinera det 1-2 dygn i kylen. Skiva köttet, blanda såsen och servera din delikatess!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!