25 minuter
Honungslax med bönor – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skär laxfilén i fyra portionsbitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal, citronsaft, honung, senap och 1 tsk salt. Lägg laxen i en ugnssäker form och fördela citronblandningen ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 250° grill och grilla laxen ca 3 min, tills ovansidan fått fin färg.
- Skala och strimla löken. Stek den i 25 g smör i en stor stekpanna ca 2 min. Skölj bönorna snabbt i ett durkslag. Blanda ner bönorna i stekpannan och stek ca 2 min. Blanda ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och låt fräsa ca 1 minut.
- Servera bön- och spenatfräset på varma tallrikar. Lägg laxen ovanpå och skeda över eventuell steksky från laxen.