3.83.83.83.83.8

Honungslax med bönor görs med fördel med en grovkornig fransk ­senap, som inte är så söt.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g laxfilé, skinn- och benfri
0,5 citron
3 msk honung
2 msk senap, grovkornig, gärna dijon
1 gul lök
2 burkar cannellinibönor
250 g babyspenat
smör, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Honungslax med bönor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär laxfilén i fyra portionsbitar.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ­citronskal, citronsaft, honung, senap och 1 tsk salt. Lägg laxen i en ugnssäker form och fördela citronblandningen ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 250° grill och grilla laxen ca 3 min, tills ovansidan fått fin färg.
  2. Skala och strimla löken. Stek den i 25 g smör i en stor stekpanna  ca 2 min. Skölj bönorna snabbt i ett durkslag. Blanda ner bönorna i stekpannan och stek ca 2 min. Blanda ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och låt fräsa ca 1 minut.
  3. Servera bön- och spenatfräset på varma tallrikar. Lägg laxen ovanpå och skeda över eventuell steksky från laxen.