Honungsglaserade vårprimörer

Om du har förberett: Värm grönsakerna 
i smör och honung strax före servering.

30 min

Honungsglaserade vårprimörer

 

1. Skölj och koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull 10 min.
2. Skölj och klyfta majrovorna. Skala morötterna (om de är grova – dela dem i fyra stavar). Skölj och skär zucchinin i skivor om 1 cm. 
Skölj vårlök och sockerärter.
3. Tillsätt potatisen till kastrullen, låt koka 
ca 10 min. Tillsätt majrovorna, koka 3 min. Tillsätt morötterna, koka 5 min. Tillsätt zucchini, vårlök och sockerärter, låt koka 2 min.
4. Häll av alla grönsaker i durkslag. Kyl av dem i kallt vatten.
5. Smält smör och honung i kastrullen. Tillsätt och värm grönsakerna strax före servering. Krydda med 2 krm flingsalt och 1 krm peppar. Servera med citrondoftande persiljesalsa.

Recept från /LagaLätt