Honungsbruschetta med pecorino

Använd ett gott surdegsbröd som går lätt att skära i tunna skivor. Små solmogna tomater ger den godaste kontrasten till salt pecorino och söt honung.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 surdegsbröd - skivor
  • 2,5 msk olivolja
  • 200 g tomater - små
  • 80 g pecorino
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krm flingsalt
  • 2 msk akaciahonung
  • 2 msk basilika - hackad färsk

Gör så här

  1. Pensla brödskivorna med olja på båda sidor. Stek dem i stek- eller grillpanna på strax över medelvärme tills de får färg på båda sidor.

  2. Skär tomaterna i halvor eller fjärdedelar och stek dem ca 3 min så de blir lite mjuka och varma. Fördela på de stekta brödskivorna.

  3. Smula över pecorino och strö på peppar och salt. Ringla över honung och toppa med basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!