Honungsbavaroise

En len pudding av det smalare slaget avslutar måltiden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 0,75 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3 msk honung
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk citronsaft - pressad
  • 1 äggvita
  • 1 tsk rapsolja
  • 4 portionsformar - á 1 1/2 dl, t ex geléglas eller kaffekoppar

Servering

  • 1 citronverbena - eller citronmeliss
  • 1 pkt smultron - eller jordgubbar
  • 1 dl sylt - eller kompott

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

  2. Sjud mjölk, äggulor och honung i vattenbad. Rör hela tiden tills det tjocknar. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta ner i krämen. 3.Ta skålen från värmen och låt krämen kallna. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med matlagningsyoghurt och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum (ren skål och visp) och vänd försiktigt ner även den.

  3. Häll smeten i oljade portionsformar och ställ dem övertäckta i kylen 3 timmar tills de stelnat.

  4. Stjälp upp, garnera med grönt och servera med kompott eller färska bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!