Honungs- och citronrostade nötter

Honung finns i många goda smaker, t ex lavendel eller citron. Välj din egen favorit till dessa rostade nötter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl nötter - t ex sötmandel, valnötskärnor, pinjenötter
  • 2 msk solrosfrön - eller pumpafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Rosta nötterna under omrörning i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt fröna.

  2. Ringla över olja och honung.

  3. Sjud under omrörning ca 1 minut.

  4. Häll över citronsaft. Blanda och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!