00000

Hemlagad hönsbuljong. Det är det enkla knepet bakom den perfekta soppan. Här i en hönssoppa med nudlar, chili och ingefära. Ps. Soppan går utmärkt att frysa.

För 4 personer:

Ingredienser

1,5 liter hönsbuljong, hemkokt, se recept här
1 bit ingefära, (ca 25 g)
0,5 dl japansk soja
1 msk sesamolja
300 g hönskött, kokt
1 knippa salladslök
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 dl jordnötter, salta
1 kruka koriander
150 g risnudlar

25 minuter

Hönssoppa med nudlar, chili och ingefära – gör så här:

  1. Skala och riv ingefäran. Koka upp buljongen med ingefära, soja och olja.
  2. Strimla hönsköttet. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda kött, lök och chili.
  3. Grovhacka nötterna. Repa bladen från koriandern.
  4. Koka nudlarna i buljongen enligt anvisning på förpack­ningen. Fördela nudlar och buljong i skålar. Toppa med hönsblandningen och strö över nötter och koriander.