Hönssoppa med nudlar, chili och ingefära

Hemlagad hönsbuljong. Det är det enkla knepet bakom den perfekta soppan. Här i en hönssoppa med nudlar, chili och ingefära. Ps. Soppan går utmärkt att frysa.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 l hönsbuljong - hemkokt, <a href="https://alltommat.se/recept/honsbuljong/">se recept här</a>
  • 1 bit ingefära - (ca 25 g)
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 300 g hönskött - kokt
  • 1 knippa salladslök
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 dl jordnötter - salta
  • 1 kruka koriander
  • 150 g risnudlar

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran. Koka upp buljongen med ingefära, soja och olja.

  2. Strimla hönsköttet. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda kött, lök och chili.

  3. Grovhacka nötterna. Repa bladen från koriandern.

  4. Koka nudlarna i buljongen enligt anvisning på förpack­ningen. Fördela nudlar och buljong i skålar. Toppa med hönsblandningen och strö över nötter och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!