Honey Comb Candy

Honey Comb Candy är ett amerikanskt julgodis. Godiset heter ”honey comb” eftersom det, förutom att det innehåller honung, även liknar en bivaxkaka. Hemligheten är bikarbonat. När man tillsätter bikarbonaten bubblar karamellen och tredubblas i volym. Använd sockertermometer.
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk sirap - ljus
  • 1,5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt in en form, ca 10 x 20 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten av ugnen. Sätt ugnen på 100°. Stäng sedan av ugnen.

  2. Koka upp socker, vatten, honung och sirap i en stor kastrull. Pensla bort socker från sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Låt koka till 150°, var försiktig så att den inte bränns.

  3. Ta formen ur ugnen när sockerlagen börjar närma sig 150°. Ta kastrullen från värmen och rör snabbt ner bikarbonaten. Häll smeten i formen.

  4. Ställ in formen i ugnen tills bräcken har stelnat helt. Bryt sedan sönder den i mindre bitar. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!