3.83.83.83.83.8

Klassisk hollandaisesås passar till kokt fisk och är utsökt tillbehör till nykokt sparris.

För 4 person(er)

Ingredienser

100 g smör
2 äggulor
2 msk vin eller, torrt vitt el pressad citron
0,5-1 krm salt
0,5 krm cayennepeppar

Hollandaisesås – gör så här:

  1. Smält smöret på låg värme. Dra kastrullen åt sidan och låt proteinet (ljust skikt) sjunka till botten.
  2. Värm vatten i en rymlig kastrull. Vispa samman äggulor och vin i en mindre kastrull. Ställ den i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknat.
  3. Ta kastrullen ur vattenbadet. Vispa ner det smälta smöret, lite i taget, i äggblandningen. Var noga med att inte få med bottenskiktet. Salta och peppra.
  4. Servera genast eller ställ åt sidan, och värm i vattenbad precis före servering.
Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad