Hokkaidon

55555

Recept på hokkaidon. Den här donburirätten är en dekonstruerad sushi. Traditionellt görs den på ris blandat med risvinäger och socker och serveras sedan med soja. Här gör vi den istället med frisk citrusdressing. 

För 4 personer:

Ingredienser

250 g sushiris
2 msk sesamfrön
400 g laxfilé, utan skinn och ben
4 salladslökar
1 noriark
2 avokador
199 g rättika

Dressing:

4 msk rapsolja
4 msk blodgrape, pressad
2 tsk honung
1 tsk sesamolja
1 tsk salt
1 krm chiliflakes

30 minuter

Hokkaidon – gör så här:

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i en het, torr stekpanna.
  2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
  3. Skär laxen i tunna skivor. Ansa och strimla salladslöken. Strimla noriarket. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor. Skala och  finstrimla rättikan.
  4. Lägg riset i skålar och toppa med fisk, grönsaker och noristrimlor. Strö över sesamfrön och ringla över dressing. 

Recept av Ylva Porsklev