Hokkadon

Recept på hokkadon. Den här donburirätten är en dekonstruerad sushi. Traditionellt görs den på ris blandat med risvinäger och socker och serveras sedan med soja. Här gör vi den istället med frisk citrusdressing.

Ingredienser

  • 250 g sushiris
  • 2 msk sesamfrön
  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 4 salladslökar
  • 1 noriark
  • 2 avokador
  • 100 g rättika

Dressing

  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk blodgrape - pressad
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i en het, torr stekpanna.

  2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.

  3. Skär laxen i tunna skivor. Ansa och strimla salladslöken. Strimla noriarket. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor. Skala och  finstrimla rättikan.

  4. Lägg riset i skålar och toppa med fisk, grönsaker och noristrimlor. Strö över sesamfrön och ringla över dressing.

Recept av Ylva Porsklev

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!