1. Halvtina eller tina fiskblocket helt. Dela det i lika
stora bitar.
2. Strimla paprikan. Fräs den i oljan på hög värme under
omrörning ett par minuter.
3. Sänk värmen. Tillsätt kokosmjölk och kryddmix. Rör
tills kryddmixen löst sig i kokosmjölken.
4. Lägg fisken i grytan. Låt den sjuda under lock på svag
värme, 5-7 minuter. Vänd fiskbitarna efter halva tiden.
5. Spola bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av
väl. Låt bönorna puttra med ett par minuter så att de blir
genomvarma.
6. Serveras med kokt ris eller bröd.
Hokifilé med tom kha-sås och bönor
För 4 person(er)
Ingredienser
400 g | fryst hokifilé |
1-2 | paprika, röda (ca 250 g) |
1 msk | olja |
1 burk | kokosmjölk, (à 400 ml) |
1 påse | tom kha kryddmix, Santa Maria, 40g |
2 burkar | bönor, (à 410 g) |
Tillbehör
kokt ris, eller bröd |