Godast blir såsen med körsbärstomater, men hela tomater från burk går också bra.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g hokifilé
2 körsbärstomater burkar (à 400 g, Coop)
0,5 msk råsocker
2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Broccolimos

750 g potatis
100 g broccoli
75 g ädelost
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Tillbehör

morötter rårivna

1. Tina hokifilén halvmjuk i mikrovågsugnen.
2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nästan mjuk i vatten. Dela broccolin i små buketter och koka den med potatisen de sista 3 minuterna. Häll av vattnet, tillsätt mjölken och mixa till mos. Smula ner ädelosten och smaka av med salt och peppar.
3. Värm tomaterna med råsocker, vatten, salt och peppar i en traktörpanna. Skär fiskblocken i 8 rejäla bitar och låt dem koka försiktigt på svag värme i tomatsåsen ca 5 min.
4. Servera fisken i tomatsås med broccolimoset och morötter