55555

Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker är festlig vardagsmat. Kycklingsteak är en relativt ny styckningsdetalj. Det är en urbenad kycklingklubba med skinn, vilket ger ett saftigt kött.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingsteak
1 vitlöksklyfta
1 dl hoisinsås, färdig
2 msk soja, japansk
2 paprikor, gärna i olika färger
150 g wokmix, färsk , t ex med pak soi och spenat, Garant
rapsolja, vinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl ris, gärna basmatiris
sesamfrön

30 minuter

Hoisinstekt kycklingsteak med sesamfrästa grönsaker – gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär vitlöken i tunna skivor. Lägg den i en skål och rör ihop med hoisinsås, soja, 1/2 msk olja och 1/2 msk vinäger.
  2. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera ca 5 min. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form och häll över marinaden. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila.
  3. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt wokmixen och stek vidare ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skär kycklingen i skivor och servera med sky, ris och grönsaksfräs. Strö över sesamfrön.