4.64.64.64.64.6

Hoisinkyckling med pak soi är en snabblagad middag! Färdig hoisinsås och ingefära ger kycklingen både god sötma och lite hetta.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g minutkycklingfiléer
3 dl basmatiris
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära, färsk (4 cm)
1 dl hoisinsås
350 g pak soi
2 msk sesamfrön
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Hoisinkyckling med pak soi – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.
  2. Stek kycklingen runt om i 1 msk olja med vitlök och ingefära ca 3 min, tills kycklingen är genomstekt. Krydda med 1 tsk salt. Häll hoisinsås och 2 tsk vinäger över kycklingen.
  3. Skär pak soi i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och blanda ner kålen i kycklingen. Strö över sesamfröna. Servera med ris.