Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll

00000

Recept på hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll. Koka gärna spjäll och glaze dagen före så tar tillagningen bara 10 minuter.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

2 kilo revbensspjäll tjocka
3 gula lökar
70 g ingefära färsk
3 lagerblad
1,5 msk salt
1 flaska julmust (1,4 liter)

Glaze:

spadet från spjällkoket
1 apelsin
2 dl hoisinsås färdigköpt
2 msk soja ljus

2 timmar kokning + 10 minuter  i ugn

Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll — gör så här:

  1. Lägg revbensspjällen i en stor gryta. Skala och skär löken i grova klyftor. Skala och grovskiva ingefäran.
  2. Lägg lök, ingefära, lagerblad och salt i grytan och häll över julmusten.
  3. Koka upp och sjud under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört och faller isär när du drar i det. Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Låt kallna.
  4. Glaze: Koka ihop spadet till en simmig konsistens, ca 30 min. Sila över i en mindre kastrull.
  5. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg skal, saft, hoisinås och soja i kastrullen och småkoka ca 10 min.
  6. Sätt ugnen på 250°. Skär spjällen i skivor och pensla över glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått en fin griljerad yta.
Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Övrigt