Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll

Recept på hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll. Koka gärna spjäll och glaze dagen före så tar tillagningen bara 10 minuter.
Petra Lindstrand

Ingredienser

  • 2 kg revbensspjäll - tjocka
  • 3 gula lökar
  • 70 g ingefära - färsk
  • 3 lagerblad
  • 1,5 msk salt
  • 1 flaska julmust - (1,4 liter)

Glaze

  • spadet från spjällkoket
  • 1 apelsin
  • 2 dl hoisinsås - färdigköpt
  • 2 msk soja - ljus

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en stor gryta. Skala och skär löken i grova klyftor. Skala och grovskiva ingefäran.

  2. Lägg lök, ingefära, lagerblad och salt i grytan och häll över julmusten.

  3. Koka upp och sjud under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört och faller isär när du drar i det. Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Låt kallna.

  4. Glaze: Koka ihop spadet till en simmig konsistens, ca 30 min. Sila över i en mindre kastrull.

  5. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg skal, saft, hoisinås och soja i kastrullen och småkoka ca 10 min.

  6. Sätt ugnen på 250°. Skär spjällen i skivor och pensla över glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått en fin griljerad yta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!