Högrevsburgare med extra allt

Recept på högrevsburgare med extra allt.Högrevsfärs har en något högre fetthalt än traditionell nötfärs. Fettet är en smakbärare, och burgaren får extra god smak.
Charlotte Jenkinson
Recept på högrevsburgare med extra allt.
Recept på högrevsburgare med extra allt. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 g nötfärs - gärna högrevsfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 8 hamburgerbröd - (se recept)
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 4 saltgurkor
  • 2 gemsallad
  • 8 skivor cheddarost - ca 2 mm tjocka
  • tomat- och chilisås - se recept nedan

Gör så här

  1. Skala och finriv vitlök och lök. Blanda färsen med vitlök,  lök, ägg, salt och peppar. Forma till åtta biffar, ca 1 cm tjocka. 

  2. Dela bröden, skiva tomaterna. Skala och finstrimla rödlöken. Skär gurkan i skivor.

  3. Grillning: Grilla burgarna direkt ca 3 min på varje sida. Lägg på ostskivor så de smälter på ovansidan. Grilla bröden lätt vid kanten av grillen.

  4. Lägg ihop sallad, sås, tomater och nygrillad burgare. Toppa med mer sås, lök och saltgurka. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!