Högrev med texmexsmak och grillad majs- och tomatsallad

Högrev med texmexsmak och grillad majs- och tomatsallad får smak av chipotlechili som är både rökt och torkad. Den finns både hel och färdigmald.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 kg högrev
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt

Glaze

  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl ketchup
  • 0,5 dl rårössocker
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk spiskummin - mald
  • 1 tsk chipotle (torkad chilifrukt) - mald

Sallad

  • 3 majskolvar - förkokta
  • 500 g körsbärstomater - i olika färger
  • 2 burkar svarta bönor - (à 400 g)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 romansalladshuvud

Tillbehör

  • gräddfil

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt saltet och låt vattnet koka upp. Skumma väl och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme.

  2. Glaze: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt ketchup, socker, vinäger, soja, spiskummin och chilipeppar. Låt puttra ca 3 min under omrörning så att sockret smälter. Låt kallna.

  3. Låt köttet rinna av och svalna. Skär det i ca 10 x 10 cm stora bitar. Pensla dem runt om med rikligt med glaze. Grilla köttet runt om på indirekt värme, ca 200°, ca 20 min.

  4. Sallad: Skär majskolvarna i ca 3 cm breda bitar. Lägg majs och tomater i en grillkorg. Grilla vid sidan om köttet ca 15 min. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

  5. Rör ihop olja, limesaft och salt. Lägg ut salladen på ett fat och toppa med majs och tomater. Häll över dressingen.

  6. Skär köttet i skivor och lägg det på salladen. Servera med en klick gräddfil.

Grilla gott med Grillboken

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!