30 minuter + 2 1/2 timme koktid + 20 minuter på grillen
Högrev med texmexsmak och grillad majs- och tomatsallad –gör så här:
- Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt saltet och låt vattnet koka upp. Skumma väl och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme.
- Glaze: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt ketchup, socker, vinäger, soja, spiskummin och chilipeppar. Låt puttra ca 3 min under omrörning så att sockret smälter. Låt kallna.
- Låt köttet rinna av och svalna. Skär det i ca 10 x 10 cm stora bitar. Pensla dem runt om med rikligt med glaze. Grilla köttet runt om på indirekt värme, ca 200°, ca 20 min.
- Sallad: Skär majskolvarna i ca 3 cm breda bitar. Lägg majs och tomater i en grillkorg. Grilla vid sidan om köttet ca 15 min. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
- Rör ihop olja, limesaft och salt. Lägg ut salladen på ett fat och toppa med majs och tomater. Häll över dressingen.
- Skär köttet i skivor och lägg det på salladen. Servera med en klick gräddfil.
Grilla gott med Grillboken
Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.
Tips: Så grillar du indirekt