Högrev med texmexsmak och grillad majs- och tomatsallad
Ingredienser
- 2 kg högrev
- 2 l vatten
- 1 msk salt
Glaze
- 5 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 2 dl ketchup
- 0,5 dl rårössocker
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk spiskummin - mald
- 1 tsk chipotle (torkad chilifrukt) - mald
Sallad
- 3 majskolvar - förkokta
- 500 g körsbärstomater - i olika färger
- 2 burkar svarta bönor - (à 400 g)
- 0,5 dl rapsolja
- 2 msk lime - pressad
- 0,5 tsk salt
- 1 romansalladshuvud
Tillbehör
- gräddfil
Gör så här
-
Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt saltet och låt vattnet koka upp. Skumma väl och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme.
-
Glaze: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt ketchup, socker, vinäger, soja, spiskummin och chilipeppar. Låt puttra ca 3 min under omrörning så att sockret smälter. Låt kallna.
-
Låt köttet rinna av och svalna. Skär det i ca 10 x 10 cm stora bitar. Pensla dem runt om med rikligt med glaze. Grilla köttet runt om på indirekt värme, ca 200°, ca 20 min.
-
Sallad: Skär majskolvarna i ca 3 cm breda bitar. Lägg majs och tomater i en grillkorg. Grilla vid sidan om köttet ca 15 min. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
-
Rör ihop olja, limesaft och salt. Lägg ut salladen på ett fat och toppa med majs och tomater. Häll över dressingen.
-
Skär köttet i skivor och lägg det på salladen. Servera med en klick gräddfil.