Hjortstek i kanel- och rödvinsmarinad

Kanel och rödvin lyfter upp viltsmaken i hjortsteken. Steken kan serveras ljummen eller rumstempererad, inte kylskåpskall. Steken kan tillagas dagen innan men skär inte upp den förrän den ska serveras.

Hjortstek i kanel- och rödvinsmarinad – gör så här:

  1. Lägg steken i dubbla 3-liters fryspåsar. Blanda samman marinaden och häll över köttet. Låt det marinera 3 dagar i kylen.
  2. Sätt ugnen på grill och 250°. Lyft upp steken ur marinaden (spara marinaden). Salta och peppra steken runt om.
  3. Lägg lök och vitlök i en ugnssäker form med höga kanter.
    Lägg steken ovanpå och häll marinaden över. Stek i mitten av ugnen ca 13 min.
  4. Sänk ugnen till 125°. Stick in en köttermometer i köttet och stek ytterligare 2-2 1/2 timme tills köttets innertemperatur är 56° för rött kött och 60° för rosarött. Ös med marinaden med jämna mellanrum.
  5. Ta upp köttet och låt det vila 30 min. Sila marinaden. Koka upp den och red av med maizena utrörd i lite vatten. Servera köttet med den varma såsen.

Recept från