Hjortstek i kanel- och rödvinsmarinad

Kanel och rödvin lyfter upp viltsmaken i hjortsteken. Steken kan serveras ljummen eller rumstempererad, inte kylskåpskall. Steken kan tillagas dagen innan men skär inte upp den förrän den ska serveras.

Hjortstek i kanel- och rödvinsmarinad

1. Lägg steken i dubbla 3-liters fryspåsar. Blanda samman marinaden och häll över köttet. Låt det marinera 3 dagar i kylen.
2. Sätt ugnen på grill och 250°. Lyft upp steken ur marinaden (spara marinaden). Salta och peppra steken runt om.
3. Lägg lök och vitlök i en ugnssäker form med höga kanter.
Lägg steken ovanpå och häll marinaden över. Stek i mitten av ugnen ca 13 min.
4. Sänk ugnen till 125°. Stick in en köttermometer i köttet och stek ytterligare 2-2 1/2 timme tills köttets innertemperatur är 56° för rött kött och 60° för rosarött.
Ös med marinaden med jämna mellanrum.
5. Ta upp köttet och låt det vila 30 min. Sila marinaden. Koka upp den och red av med maizena utrörd i lite vatten. Servera köttet med den varma såsen.

Recept från