00000

Här blandas ljus och mörk choklad med passerade hjortron som ger tryffeln en mild och frisk smak.

För 14 tryfflar

Ingredienser

75 g frysta hjortron
1 msk hjortronlikör
25 g smör
0,5 dl strösocker
2 msk vispgrädde
75 g ljus choklad
75 g mörk choklad

Garnering

1 nypa kakaopulver

Hjortrontryffel – gör så här:

  1. Låt hjortronen tina i likören över natten. Passera dem genom en finmaskig sil.
  2. Hetta upp smör, socker, vispgrädde och hjortronpuré i en kastrull tills sockret smält.
  3. Hacka chokladen i bitar. Lägg över i en skål och häll den varma hjortronsmeten över. Rör tills chokladen smält och ställ skålen i kylen så att krämen stelnar.
  4. Rulla chokladen med händerna till kulor, ca 2 1/2 cm i diameter.Rulla dem därefter i kakao. Ställ dem i kylen tills de ska serveras.