Hjortronsylt

Hjortronsylt med äpple är en god kombinationssylt, men välj äpplen med hög syra så att inte sylten blir för söt.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 225 g hjortron
  • 2 äpplen
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg hjortronen i en kastrull. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små tärningar.

  2. Lägg äpple och socker i kastrullen och låt koka upp. Koka sylten kraftigt utan lock ca 10 min. Rör då och då.

  3. Skumma eventuellt sylten och häll den i en varm, väl rengjord burk. Låt sylten kallna och förvara den i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!