Hjortrongravad lax

Recept på hjortrongravad lax. Laxen får en fin sötsyrlig smak av hjortronen.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - med skinn som varit fryst minst 2 dygn

Gravning

  • 2 dl hjortron - frysta
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 dl salt

Gör så här

  1. Tina hjortronen. Blanda hjortron, socker och salt i en skål.

  2. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Fördela blandningen på laxen. Ställ kallt 2 dygn. Vänd laxen 2 gånger per dygn.

  3. Ta laxen ur plastpåsen och skrapa av blandningen. Skär laxen i tunna skivor.

  4. Lästips! Så lyckas du med gravad lax

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!