Hjortråbiff med tryffel och svart vitlöks-majo  

Hjortråbiff med tryffel och svart vitlöks-majo passar både som förrätt och som en liten rätt i sig. Servera då med en bit rostat surdegsbröd.  
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g hjortfilé - (som varit fryst 3 dygn)
  • 2 rödbetor - små, inlagda
  • 1 äpple
  • 2 msk kapris
  • 2 msk rödlök - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,25 svart tryffel

Svartvitlöksmajo

  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl solrosolja - eller rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 vitlöksklyftor - svarta, –3

Garnering

  • groddar - t ex rödbets- eller vitlöksgroddar

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggula, senap och vinäger. Droppa i oljan i en fin stråle under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.

  2. Lägg vitlöksklyftorna i majonnäsen och mixa slätt med mixerstav.

  3. Grovhacka köttet. Skiva rödbetorna tunt på mandolin. Kärna ur och tunnskiva äpplet. Blanda köttet med kapris och rödlök.

  4. Lägg rödbetor och äppelskivor på tallrikar. Lägg på råbiffen som biffar eller i små högar. Hyvla över tryffel och strö på salt och peppar. Garnera med groddar och klicka lite av majonnäsen vid sidan om. Servera  resten av majonnäsen i en skål bredvid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!