3.63.63.63.63.6

Hjortråbiff med tryffel och svart vitlöks-majo passar både som förrätt och som en liten rätt i sig. Servera då med en bit rostat surdegsbröd.  

För 4 personer:

Ingredienser

400 g hjortfilé, (som varit fryst 3 dygn)
2 rödbetor, små, inlagda
1 äpple
2 msk kapris
2 msk rödlök, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,25 svart tryffel

Svartvitlöksmajo:

1 äggula
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
1,5 dl solrosolja, eller rapsolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 vitlöksklyftor, svarta, –3

Garnering:

groddar, t ex rödbets- eller vitlöksgroddar

45 minuter

Hjortråbiff med tryffel och svart vitlöks-majo  – gör så här:

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggula, senap och vinäger. Droppa i oljan i en fin stråle under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg vitlöksklyftorna i majonnäsen och mixa slätt med mixerstav.
  3. Grovhacka köttet. Skiva rödbetorna tunt på mandolin. Kärna ur och tunnskiva äpplet. Blanda köttet med kapris och rödlök.
  4. Lägg rödbetor och äppelskivor på tallrikar. Lägg på råbiffen som biffar eller i små högar. Hyvla över tryffel och strö på salt och peppar. Garnera med groddar och klicka lite av majonnäsen vid sidan om. Servera  resten av majonnäsen i en skål bredvid.

 

Fler recept med: Fest, Förrätter, Gourmet och lyx, Kött, Vilt