Hjortchili med torkad frukt och getost

Hjortchili med torkad frukt och getost

1. Sätt ugnen på 175°. Skär köttet i 1/2 cm stora bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en
rymlig gjutjärnsgryta. Salta köttet och bryn det i omgångar tills det fått fin färg.
Ställ åt sidan.
2. Fräs därefter löken med lagerblad, koriander och spiskummin tills löken blir mjuk, ca 2 min. Lägg i kött, chiliflakes, chilipulver och tomatpuré.
Låt allt fräsa samman utan lock, ca 10 min.
3. Tillsätt öl, buljong och farinsocker, koka ytterligare 5
min. Dela aprikoser och katrinplommon. Sänk värmen
och tillsätt den torkade frukten och oregano, spara lite
frukt till garnering. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och ställ grytan i ugnen. Låt sjuda i ca 1 1/2
timme. Rör om då och då.
4. Ta ut grytan och vänd i bönorna.
Koka ev upp grytan på nytt och garnera med torkad
frukt och smulad getost. Bjud ris eller bröd till.

Recept från