Hjärtmusslor med vin

Den här rätten serveras som en tapas på Grebys, plockmat till en bit gott bröd. En supergod tapas!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 nät hjärtmusslor - eller blåmusslor (ca 1 kilo)
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vin - torrt vitt
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • citronklyftor
  • bröd - gärna tångbröd

Gör så här

  1. Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackat dem lätt mot diskbänken. Lägg dem 5 min i en bunke med vatten, så att eventuell sand försvinner. Skölj dem därefter ytterligare några gånger i kallt vatten.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olivolja i en kastrull tills det fått lite färg.

  3. Tillsätt musslorna, vinet och citronsaften och låt koka upp. Låt musslorna koka under lock, 2–3 min, tills de öppnat sig.  Släng de som inte öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera musslorna med citronklyftor, gräslök och gärna tångbröd eller något annat gott bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!