Hjärtknäcke med graham och havre

Recept på hjärtknäcke med graham och havre. Skrädmjöl görs på rostade havrekärnor och ger ett mustigt bröd. Säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl skrädmjöl - eller havremjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl - (210 g)

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och de båda mjölsorterna, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Ta ut kakor ur degen, t ex med ett hjärtformat pepparkaksmått. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Låt bröden kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!