Hjärtknäcke med graham och havre

00000

Recept på hjärtknäcke med graham och havre. Skrädmjöl görs på rostade havrekärnor och ger ett mustigt bröd. Säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 50 bröd:

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 dl skrädmjöl eller havremjöl
3,5 dl grahamsmjöl (210 g)

1 timme + 5 minuter i ugn

Hjärtknäcke med graham och havre — gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och de båda mjölsorterna, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Ta ut kakor ur degen, t ex med ett hjärtformat pepparkaksmått. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Låt bröden kallna på galler.
Fler recept med: Bakning, Buffémat, Jul, Matbröd, Övrigt