Hjärtebröd

Bröden kan göras i förväg och frysas för att sedan tinas och värmas i ugnen, 3-4 minuter i 225°, precis före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 9 dl vatten - ljummet
  • 75 g jäst
  • 1,5 dl matolja
  • 3 tsk salt
  • 2,1 l vetemjöl - (1 260 g)
  • 1 dl vetemjöl - till utbakning
  • 1 ägg - uppvispat
  • 2 tsk vallmofrö

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Häll i oljan. Rör ut jästen i vätskan i hushållsmaskin eller degbunke. Tillsätt saltet och det mesta av mjölet, tills degen släpper från kanterna. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa 30 minuter under bakduk.

  2. Placera degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Kavla ut en del i taget till ca 2 cm tjocklek. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper 30-40 min under bakduk.

  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!