Hirstimbal med kräftor

Smarrig hirs med kräftstjärtar och parmesanost.
Allt om Mat
Foto: Piermichele

Hirstimbal med kräftor

  • 260 g hirs
  • 0,5 lök
  • 300 g kräftstjärtar
  • 100 g parmesan
  • grönsaksbuljong
  • 1 msk persilja - hackad
  • salt
  • peppar
  • 200 g passerade tomater - Mutti Passata
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Bryn den finhackade löken i olivoljan. Tillsätt hirsen och rosta den i 2 minuter. Tillsätt Mutti Passata passerade tomater och lite grönsaksbuljong och fortsätt att röra om. Sjud på låg värme i ca 20 minuter. Tillsätt en slev buljong i taget allteftersom buljongen absorberas. Skala kräftorna och skär dem i bitar. Spara minst fyra hela kräftstjärtar till dekoration. Tillsätt kräftbitarna när hirsen är klar. Låt koka i ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stäng av spisplattan och strö över riven parmesanost och 1 msk hackad persilja. Blanda och låt vila en stund. Servera hirsen dekorerad med de sparade kräftstjärtarna som förvällts ett par minuter i kokande vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!