I annonssamarbete med MUTTI

00000

Smarrig hirs med kräftstjärtar och parmesanost.

För 4 portioner

Ingredienser

Hirstimbal med kräftor

200 g passerade tomater Mutti Passata
grönsaksbuljong
300 g kräftstjärtar
salt och peppar
100 g parmesanost
persilja
260 g hirs
1/2 lök
2 msk

Hirstimbal med kräftor

Bryn den finhackade löken i olivoljan. Tillsätt hirsen och rosta den i 2 minuter.

Tillsätt Mutti Passata passerade tomater och lite grönsaksbuljong och fortsätt att röra om. Sjud på låg värme i ca 20 minuter.

Tillsätt en slev buljong i taget allteftersom buljongen absorberas.

Skala kräftorna och skär dem i bitar. Spara minst fyra hela kräftstjärtar till dekoration.

Tillsätt kräftbitarna när hirsen är klar. Låt koka i ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stäng av spisplattan och strö över riven parmesanost och 1 msk hackad persilja. Blanda och låt vila en stund.

Servera hirsen dekorerad med de sparade kräftstjärtarna som förvällts ett par minuter i kokande vatten.

Fler recept med: Italienskt, Mutti, Övrigt, Skaldjur