Hickory smoked cashews

Recept på hickory smoked cashews. Kryddiga, rökta nötter passar perfekt som snacks till grillfesten. 
Frederik Zäll

Ingredienser

  • 3 dl cashewnötter - skalade, osaltade
  • 2 msk smör
  • 2 tsk tabasco
  • 1 msk BBQ-kryddblandning
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med cashewnötter, tabasco och BBQ-krydda. Krydda med salt och peppar. Låt marinera ca 30 min, vänd runt då och då.

  2. Hetta upp grillen med ca 3 dl fuktigt hickoryspån i aluminiumfolie eller röklåda. Dra ner värmen till ca 150° när det ryker ordentligt. 

  3. Lägg nötterna i en aluminiumfolieform. Ställ en annan folieform upp och ner på grillen och ställ formen med nötterna ovanpå den. På så vis riskeras inte de understa nötterna att brännas. Täck med grillens lock och rök ca 30 min. Vänd runt efter halva tiden.

  4. Låt nötterna kallna innan de serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!