44444

Inled middagen med ett glas rosa bubbel och chili- och vitlöksheta schampi.

För 2 personer:

Ingredienser

125 g scampi, frysta, kokta, skalade ASC-märkta
2 vitlöksklyftor
2 peperoncini, färska eller 1 röd spansk peppar
0,5 dl olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 dl bladpersilja, strimlad

Tillbehör:

bröd

10 minuter

Heta scampi – gör så här:

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs vitlök och chili i oljan ca 3 min. Tillsätt räkorna och stek dem hastigt på hög värme under omrörning tills de fått fin färg. Krydda med flingsalt. Blanda i persiljan.
  3. Servera räkorna genast med bröd.
Kökstipset! Scampi säljs också under namnet vannameiräkor.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Skaldjur