Heta scampi i vitlök och chili

Inled middagen med ett glas rosa bubbel och chili- och vitlöksheta schampi.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 g scampi - frysta, kokta, skalade ASC-märkta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 peperoncini - färska eller 1 röd spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 dl bladpersilja - strimlad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Fräs vitlök och chili i oljan ca 3 min. Tillsätt räkorna och stek dem hastigt på hög värme under omrörning tills de fått fin färg. Krydda med flingsalt. Blanda i persiljan.

  3. Servera räkorna genast med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!