Heta räkor med glasnudlar, mango och jordnötter

Thai-inspirerande räknudlar med mango, lime, heta räkor och jordnötter. Glasnudelrätten är perfekt när du vill lyxa till det snabbt - rätten är klar på bara 20 minuter.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g kungsräkor - frysta, skalade, Krav- eller MSC-märkta
  • 100 g glasnudlar
  • 4 salladslökar
  • 125 g pak choi
  • 1 msk fond - asiatisk fond eller skaldjursfond
  • 100 g mango - fryst, tärnad
  • 1 msk rapsolja - + 3 msk
  • 0,5 dl jordnötter - rostade, salta
  • 0,5 kruka koriander

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  2. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar.

  3. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Ansa och skär pak soi i stora bitar.

  4. Fräs lök, kål och mango i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Blanda i nudlarna.

  5. Stek räkorna i 3 msk olja i en riktigt het stekpanna under omrörning ca 2 min. Häll över fonden och vänd runt.

  6. Blanda ner räkor och nötter i nudlarna. Strö över koriander och servera med limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!