44444

Thai-inspirerande räknudlar med mango, lime, heta räkor och jordnötter. Glasnudelrätten är perfekt när du vill lyxa till det snabbt - rätten är klar på bara 20 minuter.

För 2 personer:

Ingredienser

250 g kungsräkor, frysta, skalade, Krav- eller MSC-märkta
100 g glasnudlar
4 salladslökar
125 g pak soi
1 msk fond, asiatisk fond eller skaldjursfond
100 g mango, fryst, tärnad
1 msk rapsolja, + 3 msk
0,5 dl jordnötter, rostade, salta
0,5 kruka koriander

Tillbehör:

limeklyftor

20 minuter

Heta räkor med glasnudlar – gör så här:

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar.
  3. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Ansa och skär pak soi i stora bitar.
  4. Fräs lök, kål och mango i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Blanda i nudlarna.
  5. Stek räkorna i 3 msk olja i en riktigt het stekpanna under omrörning ca 2 min. Häll över fonden och vänd runt.
  6. Blanda ner räkor och nötter i nudlarna. Strö över koriander och servera med limeklyftor.