3.73.73.73.73.7

Heta quesadillas kan stekas klara, skäras i trekanter och förvaras i kylen. Värm på en plåt i 200° ca 5 min.

För 20 personer:

Ingredienser

450 g cheddarost
2 förpackningar tortillabröd, gärna Corn & wheat (8-pack, 20 cm)
1 burk inlagd jalapeño, (200 g)
1 dl rapsolja
2 tsk flingsalt

25 minuter

Heta quesadillas – gör så här:

  1. Riv osten och strö den på hälften av tortillabröden. Häll av vätskan från jalapeñon, grovhacka den och strö över bröden. Lägg på ­resterande bröd och tryck till.
  2. Stek bröden i olja ca 1 minut på varje sida, tills osten smält och ytan fått fin färg. Strö över flingsalt och skär i trekanter.

 

Fler recept med: Texmex, Tillbehör