Heta quesadillas

Heta quesadillas kan stekas klara, skäras i trekanter och förvaras i kylen. Värm på en plåt i 200° ca 5 min.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 450 g cheddarost
  • 2 förp tortillabröd - gärna Corn & wheat (8-pack, 20 cm)
  • 1 burk inlagd jalapeño - (200 g)
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Riv osten och strö den på hälften av tortillabröden. Häll av vätskan från jalapeñon, grovhacka den och strö över bröden. Lägg på ­resterande bröd och tryck till.

  2. Stek bröden i olja ca 1 minut på varje sida, tills osten smält och ytan fått fin färg. Strö över flingsalt och skär i trekanter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!