Heta linser

Recept: ”Sannas matbok- för den självläkande människan”.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Heta linser

1. Tärna bleksellerin, skala och riv morötterna, skala och hacka löken. Värm hälften av oljan i en tjockbottnad gryta och fräs grönsakerna utan att de får färg.

2. Skala vitlöken, skiva den tunt och rör ner bland grönsakerna. Ta upp alltsammans efter någon minut och häll upp på ett fat och låt stå med lock på.

3. Klyv jalapeñon på längden, skrapa ur fröna (släng dem) och finhacka. Fräs hacket i lite kokosolja tillsammans med chiliflakes, skölj linserna och låt dem fräsa med. Slå på vatten och låt linserna koka sakta under lock i 15 minuter.

4. Lägg ner grönsaksröran och låt koka i cirka 5 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med havssalt.

5. Koka pastan separat i saltat vatten, slå av vattnet och vänd ner pastan i linserna. Tillsätt citronraspet, några droppar av citronsaften, olivolja och persilja. Strö lite havssalt över och servera.

Recept från