4.74.74.74.74.7

Heta köttfärsspett med grillade tomater kan varieras med lammfärs i stället för nötfärs. Lägg grillspett av trä i vatten ca 10 minuter före grillning så att det inte börjar brinna.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs
1 msk sambal oelek, + 1 msk
1 ägg
4 tomater
800 g potatis
2 dl yoghurt, turkisk
1 kruka koriander
rapsolja, salt, nymald svart­peppar

30 minuter

Heta köttfärsspett med grillade tomater – gör så här:

  1. Tänd grillen. Sätt ugnen på 250°. Blanda köttfärsen med 1 msk sambal oelek, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den kring 8 grillspett. Pensla med 1 msk olja. Halvera tomaterna. Strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Skrubba potatisen och skär den i bitar. Blanda med 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Blanda yoghurten med 1 msk sambal oelek och 1 krm salt.
  4. Grilla spetten direkt runt om ca 10 min. Grilla tomaterna indirekt ca 8 min. Servera spetten med potatis, tomater och sås. Toppa med rikligt med koriander.