Heta köttfärsspett med grillade tomater  

Heta köttfärsspett med grillade tomater kan varieras med lammfärs i stället för nötfärs. Lägg grillspett av trä i vatten ca 10 minuter före grillning så att det inte börjar brinna.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk sambal oelek - + 1 msk
  • 1 ägg
  • 4 tomater
  • 800 g potatis
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tänd grillen. Sätt ugnen på 250°. Blanda köttfärsen med 1 msk sambal oelek, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den kring 8 grillspett. Pensla med 1 msk olja. Halvera tomaterna. Strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skrubba potatisen och skär den i bitar. Blanda med 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Blanda yoghurten med 1 msk sambal oelek och 1 krm salt.

  4. Grilla spetten direkt runt om ca 10 min. Grilla tomaterna indirekt ca 8 min. Servera spetten med potatis, tomater och sås. Toppa med rikligt med koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!