Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor

Har du ont om tid går det förstås bra att byta ut rotfrukterna mot motsvarande mängd wokgrönsaker.

Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor

  1. Lägg brödskivorna i vattnet ca 5 minuter. Krama ur allt överflödigt vatten och smula sönder det uppblötta brödet. Blanda brödet med köttfärs, ägg, koriander, sambal oelek och salt.
  2. Forma färsen till små, avlånga järpar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek järparna runt om i smör i en stekpanna ca 8 minuter.
  3. Skala rättikan, morötter och palsternackor och skär i tunna strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Woka rotfrukter och grönsaker i olja i en wok eller stor stekpanna ca 5 minuter under omrörning. Rör i russin, limesaft, socker och salt.
  4. Servera järparna med de wokade rotfruktsstrimlorna, jasminris och sojasås.

Recept från