Heta hallongrottor

00000

Klassiska goda hallongrottor är en riktig favorit till kafferepet.

För 30 hallongrottor

Ingredienser

Hallonsylt:

200 g frysta hallon
1 dl strösocker
1 dl rödvin
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk certo pektin

Kakdeg:

3,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 g smör

35 minuter + 10-15 minuter i ugn

Heta hallongrottor – gör så här:

  1. Blanda hallon, strösocker, rödvin och svartpeppar i en kastrull och låt koka upp. Koka under omrörning i cirka 10–12 minuter. Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut under omrörning. Låt svalna.
  2. Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser till degen, för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Dela degen i 30–35 bitar och rulla till små kulor.
  4. Lägg kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, enklast om man spritsar i sylten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar