Heta hallongrottor

Klassiska goda hallongrottor är en riktig favorit till kafferepet.
Lisa Lemke

Hallonsylt

  • 200 g hallon - frysta
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rödvin
  • 1 tsk svartpeppar - grovmalen
  • 1 msk certo pektin

Kakdeg

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 200 g smör

Gör så här

  1. Blanda hallon, strösocker, rödvin och svartpeppar i en kastrull och låt koka upp. Koka under omrörning i cirka 10–12 minuter. Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut under omrörning. Låt svalna.

  2. Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser till degen, för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Dela degen i 30–35 bitar och rulla till små kulor.

  4. Lägg kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, enklast om man spritsar i sylten.

  5. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!