00000

På bara 20 minuter är denna matiga, heta fiskburrito färdiglagad!

För 4 personer

Ingredienser

600 g gösfilé färsk
0,5 röd chili t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk spiskummin hel
1 kruka krispbladssallad eller ekbladssallad
4 tortillabröd
0,75 tsk salt

Guacamole

2 avokador ätmogna
2 lime saft av 1, + 1 till servering
0,5 tsk salt

Recept: Heta fiskburritos med guacamole

  1. Skär gösen i 4 portionsbitar eller 8 mindre.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja och spiskummin.
  3. Skölj salladsbladen. Klyfta den andra limen.
  4. Grilla brödet i en grillpanna på ena sidan. Stek fisken i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Salta.
  5. Servera den varma fisken på burriton med guacamolen (se recept nedan).
  6. Ringla över resten av spiskumminoljan. Pressa över lime.

VIDEO: Så gör du äkta guacamole