Heta fiskburritos med guacamole

På bara 20 minuter är denna matiga, heta fiskburrito färdiglagad!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g gösfilé - färsk
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk spiskummin - hel
  • 1 kruka krispbladssallad - eller ekbladssallad
  • 4 tortillabröd
  • 0,75 tsk salt

Guacamole

  • 2 avokador - ätmogna
  • 2 lime - saft av 1, + 1 till servering
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär gösen i 4 portionsbitar eller 8 mindre.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja och spiskummin.

  3. Skölj salladsbladen. Klyfta den andra limen.

  4. Grilla brödet i en grillpanna på ena sidan. Stek fisken i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Salta.

  5. Servera den varma fisken på burriton med guacamolen (se recept nedan).

  6. Ringla över resten av spiskumminoljan. Pressa över lime.

    Foto: Joel Wåreus

VIDEO: Så gör du äkta guacamole

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!