15 minuter + koktid
Het vegochorizogryta med paprika och chipotle – gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja på medel-värme några minuter i en stor gryta 2–3 min. Skär korven i cm-tjocka skivor och lägg dem i gryta. Tillsätt paprikapulver och chiliflakes. Stek 3–4 min tills korven fått färg.
- Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprika, tomatpuré och chipotlepasta i grytan och stek ytterligare ca 2 min.
- Häll i tomaterna och låt sjuda på svag värme utan lock 15–20 min tills grytan har en simmig konsistens. Smaka av med soja och honung och krydda med salt och peppar.
- Brödströssel: Smula brödet och stek det gyllene i smöret. Skala och riv över vitlöken.
- Hacka persiljan och strö över grytan. Servera grytan med brödströssel och bröd.
Recept: Anna Wendt