Het tomatchutney

Recept på hemgjord tomatchutney. Het tomatchutney håller ca 1 månad i kylen.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • nigellafrön

Gör så här

  1. Tärna tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär chilin i bitar.

  2. Fräs spiskumminen i olja. Tillsätt tomater, lök, vitlök och chili och fortsätt att fräsa 2–3 min.

  3. Tillsätt socker, vinäger och salt. Sjud under lock ca 5 min. Mixa chutneyn med mixerstav. Låt svalna. Servera med nigellafrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!