1. Tina alla skaldjur genom att lägga ner förpackningarna i kallt vatten.
2. Rårakor: Sätt ugnen på 150°. Skala och riv sötpotatis och potatis grovt. Skala och skiva schalottenlöken fint. Blanda potatis, lök, potatismjöl, salt och peppar. Stek 4 stora eller 8 små rårakor men bara en åt gången. Låt smöret fräsa lätt, lägg i potatisrivet och klappa till så att rårakan håller ihop. Vänd efter 3–5 minuter, genom att låta rårakan glida ner på en tallrik och sedan vända ner i pannan igen. Håll rårakorna varma på en plåt i ugnen.
3. Skala räkorna, dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar och låt skaldjurblandningen rinna av. Skala och finhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin fint. Smält smöret i en het panna. Lägg ner vitlök och chili och sedan alla skaldjur. Vänd runt och fräs under stark värme. Det är klart efter 2–3 min när räkorna är fasta i köttet. Rör ner persilja och servera genast med rårakorna och en grönsallad.
Het skaldjurscocktail med sötpotatisrakor
Välj gärna en skaldjursblandning med hela små bläckfiskar i, det ser fint ut.
För 4 person(er)
Ingredienser
500 g | räkor, stora frysta med skal |
150 g | pilgrimsmusslor, stora, frysta |
200 g | seafood cocktail, fryst |
3 | vitlöksklyftor |
2 | spanska pepparfrukter, röda (2-3 st) |
0,5 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
25 g | smör |
1 dl | bladpersilja, hackad |
Rårakor
300 g | sötpotatis |
300 g | potatis |
2 | schalottenlökar |
2,5 msk | potatismjöl |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 nypa | smör, till stekning |
Tillbehör
1 | grönsallad |