00000

Välj gärna en skaldjursblandning med hela små bläckfiskar i, det ser fint ut.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g räkor stora frysta med skal
150 g pilgrimsmusslor stora, frysta
200 g seafood cocktail, fryst
3 vitlöksklyftor
2 spanska pepparfrukter röda (2-3 st)
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
25 g smör
1 dl bladpersilja hackad

Rårakor

300 g sötpotatis
300 g potatis
2 schalottenlökar
2,5 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 nypa smör till stekning

Tillbehör

1 grönsallad

1. Tina alla skaldjur genom att lägga ner förpackningarna i kallt vatten.
2. Rårakor: Sätt ugnen på 150°. Skala och riv sötpotatis och potatis grovt. Skala och skiva schalottenlöken fint. Blanda potatis, lök, potatismjöl, salt och peppar. Stek 4 stora eller 8 små rårakor men bara en åt gången. Låt smöret fräsa lätt, lägg i potatisrivet och klappa till så att rårakan håller ihop. Vänd efter 3–5 minuter, genom att låta rårakan glida ner på en tallrik och sedan vända ner i pannan igen. Håll rårakorna varma på en plåt i ugnen.
3. Skala räkorna, dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar och låt skaldjurblandningen rinna av. Skala och finhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin fint. Smält smöret i en het panna. Lägg ner vitlök och chili och sedan alla skaldjur. Vänd runt och fräs under stark värme. Det är klart efter 2–3 min när räkorna är fasta i köttet. Rör ner persilja och servera genast med rårakorna och en grönsallad.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Skaldjur