3.83.83.83.83.8

Het räkdipp blir allra bäst med hemskalade räkor, men färdigskalade i lag fungerar också. Dippen kan stå klar 30 minuter men helst inte längre. Srirachasås ger både chili- och vitlöksmak.

För 4 personer:

Ingredienser

175 g räkor, skalade eller 500 g räkor med skal
0,5 dl färskost, naturell
1 dl yoghurt, turkisk
1 tsk srirachasås
1 bit gurka, (ca 5 cm) 
2 kvistar dill
1 msk tångkaviar, eller annan röd kaviar

Tillbehör:

knäckebröd, crostini eller kex

10 minuter

Het räkdipp – gör så här:

  1. Tina och skala räkorna, låt dem rinna av om de är skalade.
  2. Blanda färskosten med yoghurt och srirachasås. Hacka räkor, gurka och dill. Vänd ner tillsammans med kaviar i färskostblandningen. Servera med sriracha ringlad på toppen.

 

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Skaldjur