Het räkdipp

Het räkdipp blir allra bäst med hemskalade räkor, men färdigskalade i lag fungerar också. Dippen kan stå klar 30 minuter men helst inte längre. Srirachasås ger både chili- och vitlöksmak.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 175 g räkor - skalade eller 500 g räkor med skal
  • 0,5 dl färskost - naturell
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 bit gurka - (ca 5 cm)
  • 2 kvistar dill
  • 1 msk tångkaviar - eller annan röd kaviar

Tillbehör

  • knäckebröd - crostini eller kex

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna, låt dem rinna av om de är skalade.

  2. Blanda färskosten med yoghurt och srirachasås. Hacka räkor, gurka och dill. Vänd ner tillsammans med kaviar i färskostblandningen. Servera med sriracha ringlad på toppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!