Het pumpasallad med laxspett, skaldjur och saffransris

Servera en het pumpasallad med laxspett, musslor och kräftor. Fiskspetten är också lätta att variera efter egna önskemål. Havskräftor kan bytas ut mot frysta scampi och den som inte vill ha pilgrimsmusslor kan välja en vit fast fisk istället.

Het pumpasallad med laxspett, saffransris och kräftklor – gör så här:

Het pumpasallad

  1. Skär pumpaköttet i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt dem rinna av samt kallna.
  2. Blanda dem med rödlök, pepparfrukt, ingefära, lime, socker, salt och mynta. Låt stå svalt ca 30 min före servering.

Laxspett och skaldjur

  1. Sätt ugnen på 225° grill.
  2. Skär laxen i 2 cm stora kuber, halvera pilgrimsmusslorna och skala havskräftsstjärtarna. Trä upp på spett och pensla runtom med olja.
  3. Strö på salt och stek spetten ca 1 min på varje sida i en grillpanna.
    Lägg över på ett ugnssäkert fat tillsammans med havskräftsklorna och grilla färdigt i ugn ca 2 min.

 

Servering

Servera spetten med pumpasallad och saffransris. Garnera med havskräftsklor och mynta.

Recept från