00000

Servera en het pumpasallad med laxspett, musslor och kräftor. Fiskspetten är också lätta att variera efter egna önskemål. Havskräftor kan bytas ut mot frysta scampi och den som inte vill ha pilgrimsmusslor kan välja en vit fast fisk istället.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pumpasallad

400 g pumpakött utan skal
1 röd lök, finhackad
1 spansk peppar, finstrimlad
10 g färsk ingefära, riven
1 lime
2 msk pressad lime
1,5 msk råsocker
3 krm havssalt
0,5 dl färsk mynta, srimlad

Spett

400 g skinn- och benfri lax
4 pilgrimsmusslor
8 havskräftor, kokta
4 grillspett i trä
0,5 msk rapsolja till pensling
1 tsk sesamolja
0,5 tsk salt

Tillbehör

4 dl ris eller couscous
0,25 g saffran

Het pumpasallad med laxspett, saffransris och kräftklor – gör så här:

Het pumpasallad

  1. Skär pumpaköttet i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt dem rinna av samt kallna.
  2. Blanda dem med rödlök, pepparfrukt, ingefära, lime, socker, salt och mynta. Låt stå svalt ca 30 min före servering.

Laxspett och skaldjur

  1. Sätt ugnen på 225° grill.
  2. Skär laxen i 2 cm stora kuber, halvera pilgrimsmusslorna och skala havskräftsstjärtarna. Trä upp på spett och pensla runtom med olja.
  3. Strö på salt och stek spetten ca 1 min på varje sida i en grillpanna.
    Lägg över på ett ugnssäkert fat tillsammans med havskräftsklorna och grilla färdigt i ugn ca 2 min.

 

Servering

Servera spetten med pumpasallad och saffransris. Garnera med havskräftsklor och mynta.