Het och lyxig chokladsås

Chili ger spännande hetta i denna chokladsås på Valrhona Grand Cru Guanaja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 spansk peppar (chili) - röd
  • 2 dl mjölk
  • 150 g mörk choklad - mörk Valrhona Grand Cru Guanaja
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk honung
  • 30 g smör
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Koka upp mjölk och pepparfrukt och ställ åt sidan. Låt dra ca 10 min. Sila bortpepparfrukten.

  2. Finhacka chokladen. Koka upp mjölken med grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt medmixerstav. Vispa i smöret och smaka av med salt. Servera såsen ljummen.

Chokladsåsen ingår också i detta recept: Soufflés à la vanille  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!