Chokladsåsen ingår också i detta recept: Soufflés à la vanille
Het och lyxig chokladsås
Chili ger spännande hetta i denna chokladsås på Valrhona Grand Cru Guanaja.
Ingredienser
- 0,5 spansk peppar (chili) - röd
- 2 dl mjölk
- 150 g mörk choklad - mörk Valrhona Grand Cru Guanaja
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 msk honung
- 30 g smör
- 0,5 tsk flingsalt
Gör så här
-
Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Koka upp mjölk och pepparfrukt och ställ åt sidan. Låt dra ca 10 min. Sila bortpepparfrukten.
-
Finhacka chokladen. Koka upp mjölken med grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt medmixerstav. Vispa i smöret och smaka av med salt. Servera såsen ljummen.