Het grönsakssoppa med krutonger

Soppa är ofta billig vardagsmat, här unnar vi oss också en fruktsallad på apelsiner och grape med vaniljglass till efterrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 lökar - gula
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 apelsin - rivet skal + saft
  • 1 dl gräslök - grovhackad

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka löken.

  2. Koka potatis, morot och lök i vatten och buljongtärningar ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna i soppan.

  3. Häll i grädden och smaksätt soppan med salt, ingefära, sambal oelek, apelsinskal och saft. Låt soppan koka några minuter till. Servera soppan med krutonger och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!