00000

Soppa är ofta billig vardagsmat, här unnar vi oss också en fruktsallad på apelsiner och grape med vaniljglass till efterrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g potatis
2 morötter
2 lökar, gula
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
1 tsk ingefära, mald
1 tsk sambal oelek
0,5 apelsin, rivet skal + saft
1 dl gräslök, grovhackad

1. Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka löken.
2. Koka potatis, morot och lök i vatten och buljongtärningar ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna i soppan.
3. Häll i grädden och smaksätt soppan med salt, ingefära, sambal oelek, apelsinskal och saft.
Låt soppan koka några minuter till. Servera soppan med krutonger och gräslök.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa