Rub med chipotle

Het chipotle-rub är en het, blöt rub som passar fint till kött.  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 g chipotle (torkad chilifrukt)
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 msk agavesirap - eller honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Riv eller dela chilin i grova bitar, ta bort eventuella stjälkar. Sjud den under lock med vinägern tills vinägern kokat in. Passa noga, det går ganska fort.

  2. Skala, finhacka och fräs löken mjuk i smör. Lägg chili och lök i en mixerkanna. Tillsätt sirap, skalad vitlök, tomatpuré och salt. Mixa slätt med mixerstav.

  3. Förvara rubben i en burk i kyl om den inte används direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!