4.54.54.54.54.5

Het chipotle-rub är en het, blöt rub som passar fint till kött.  

För 2 dl:

Ingredienser

25 g chipotlechili
1 dl rödvinsvinäger
1 gul lök
1 msk smör
3 msk agavesirap, eller honung
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk salt

25 minuter

Het chipotle-rub – gör så här:

  1. Riv eller dela chilin i grova bitar, ta bort eventuella stjälkar. Sjud den under lock med vinägern tills vinägern kokat in. Passa noga, det går ganska fort.
  2. Skala, finhacka och fräs löken mjuk i smör. Lägg chili och lök i en mixerkanna. Tillsätt sirap, skalad vitlök, tomatpuré och salt. Mixa slätt med mixerstav.
  3. Förvara rubben i en burk i kyl om den inte används direkt.
Fler recept med: Övrigt