I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

44444

Bjud på en mustig och smakrik chilikyckling. Servera tillsammans med en härlig couscoussallad med avocado och solrosfrön.

För 4

Ingredienser

Kyckling

1 kyckling, färsk i delar
1 msk kycklingfond, Bong Touch of Taste Ekologisk
3 msk rapsolja, kallpressad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk ingefära, färsk
1-3 tsk chili, röd
1 msk honung, flytande
1 msk balsamicovinäger
1 msk örter, färska
flingsalt och nymald svartpeppar

Couscoussallad

8 dl couscous, tillagat enligt förpackning
2 msk olivolja, kallpressad
2 msk nötter eller solrosfrön
2 avocado, stora
200 g spenat eller ruccola
1 msk grönsaksfond, Bong Touch of Taste Ekologisk
flingsalt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Kyckling:
1. Finhacka vitlök, chili och örter. Riv ingefäran fint. Vispa ihop alla ingredienserna och krydda.

2. Marinera kycklingen en timme om du har kycklingfilé, eller över natten om du har en hel fågel.

3. Ta ut den marinerade kycklingen från kylen ca 1 timme innan grillning så att det kommer upp i rumstemperatur.

4. Grilla tills kycklingen är ordentligt genomstekt och smaksätt sedan med flingsalt.

Couscoussallad:
1. Grovhacka nötter/solrosfrön och skär avocadon i fina tärningar.

2. Lägg couscousen i en skål. Smaksätt med fond, salt, svartpeppar och olivolja.

3. Avsluta med att vända i nötter, avokado och spenat/ruccola.

4. Servera som tillbehör till kyckling eller som vegetarisk rätt.